Ghid Calatorie

Atractii turistice in Targu-Mures

Cei care au vizitat Targu-Mures s-au convins de frumusetea acestui oras, ei fiind incantati de ideea de a se reintoarce aici. Atmosfera prietenoasa si boema a acestui oras il face sa iasa in evidenta. Cei care nu au ajuns in in acest frumos oras transilvan, e timpul sa il viziteze si sa se bucure de numeroasele frumuseti pe care el le ofera tuturor turistilor care ajung aici. Nu este prea tarziu de a vizita un nou oras, iar Targu-Mures poate fi o destinatie inedita pentru o vacanta deosebita. O excursie in acest oras inseamna a face o calatorie pe stradutele medievale. Cladirile cu ferestre mari, dar si numeroasele palate, precum si catedralele noi si vechi va vor impresiona inacest oras. Vizita ar trebui inceputa din Piata Victoriei, acesta fiind locul unde se afla principalele atractii ale orasului. Veti putea osberva toate aceste atractii, parcurgand orasul la pas, intr-o plimbare relaxanta. In Piata Victoriei se afla Catedrala Mica, un lacas ridicat de credinciosii greco-catolici. Catedrala mare a orasului, se afla la 700 de metri distanta. Palatul Culturii va va atrage atentia, acest locaflandu-se pe stanga, cum mergi catre Piata Trandafirilor.

Fiind construit in doi ani, Palatul Culturii este impodobit cu numeroase mozaicuri si basoreliefuri din piatra si bronz. Sala mare a acestui palat este placata cu marmura de Carrara. Sala Oglinzilor a palatului este proiectata ca sala de bal, iar muralele vechi va vor atrage atentia intr-un mod placut, acest castel fiind un important obiectiv turistic pe care nu ar trebui sa-l omiteti. Prefectura si Primaria sunt cele doua cladiri din imediata vecinetate a Palatului Culturii. Ambele cladiri sunt pazite de Lupa Capitolina, copia statuii „Lupoaicei cu puii”, statuie ce se afla si la Roma. Nici un turist care se afla in Targu Mures nu ocoleste Piata Trandafirilor, acest loc fiind apreciat pentru frumusetea lui si fiind un loc de promenada deosebit. Turnul manastirii franciscane este un alt obiectiv al acestui oras. Aici oamenii se odihnesc pe bancile din preajma lui.

O alta cladire emblematica din Targu Mures este Palatul Apolo. Aceasta cladire a fost ridicata de contele Samuel Teleki pentru a sustine prima biblioteca a orasului. Acest loc a fost cel mai indragit de catre persoanele importante care ajungeau in Targu Mures. Cafenelele si barurile din Piata Trandafirilor sunt un loc perfect pentru a va odihni dupa ozi in care ati vizitat orasul. Nu omiteti si vizitarea cetatii medievale din Targu Mures.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *